Με τον εικαστικό
υπ. Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΝΑ
και την φιλόλογο 
Δρ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΜΠΟΧΟΛΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1) Βιογραφικό σημείωμα κου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΝΑ
Ο Δημήτρης Ζήνας γεννήθηκε στα Ιωάννινα.
Είναι πτυχιούχος Εικαστικός και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ψηφιακές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών).
Επίσης είναι τοπογράφος μηχανικός (με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και στη Διαχείριση Συστημάτων Ποιότητας).
Είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ANAX-NW group (εταιρεία παροχής τοπογραφικών, τεχνικών και χαρτογραφικών υπηρεσιών σε φορείς, εταιρείες και ιδιώτες) από το 1998 και ασκεί το επάγγελμα του Τοπογράφου Μηχανικού.
Επί σειρά ετών έχει διατελέσει επικεφαλής τοπογράφος σε ιδιαίτερα απαιτητικά, πολύπλοκα και σημαντικά τεχνικά έργα (μεγάλες σήραγγες, γέφυρες, αρχαία μνημεία, κτηματογραφήσεις και χαρτογραφήσεις) και έχει συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Για σειρά ετών σπουδάζει και ασχολείται με θέματα έρευνας χαρτογραφικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Μηχανικό Σώμα Στρατού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2) Βιογραφικό σημείωμα Δρ. ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΜΠΟΧΟΛΗ
Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, το 1967.
Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στο ίδιο πανεπιστήμιο (υπότροφος ΙΚΥ).
Για την εθνογραφική-ερευνητική εργασία της έχει τιμηθεί με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών τις χρονιές 2002, 2006, 2010.
Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών (Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία, Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, Ελληνική Εθνολογική Εταιρεία, SIEF), με ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά, ελληνικά και διεθνή, επιστημονικά συνέδρια.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια διδάσκει την αρχαία ελληνική γλώσσα σε ιδρύματα και εκπαιδευτικούς φορείς, με ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοσοφική θεώρηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Βασική εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων, με συμμετοχές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεργασίες με επιστημονικούς θεραπευτικούς φορείς, διερευνά τις δυνατότητες εφαρμογής της αρχαίας ελληνικής σκέψης στον καθημερινό βίο και στην ψυχική θεραπευτική πρακτική.
Ως προσκεκλημένη ομιλήτρια για τα θέματα αυτά έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Φρυκτωρίες ευχαριστούν θερμά τον κον Δημήτρη Ζήνα, την Δρ. Αγγελική Κομποχόλη και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ιωαννίνων GIGA FM 105,4 για την αγαστή τους συνεργασία.
-------------------------------
Μπορείτε να ακούσετε όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές του κου Ζήνα και της κας Κομποχόλη που αναμεταδίδονται μέσω των Φρυκτωριών, στον σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLJzU6iaWC0AJ4jXt9CeochcN5ZvGgq0BX 
------------------------------

© Copyright Φρυκτωρίες (Fryktories.net)