_________________________________________________________________________________________________________


___________________________________________________________________________________________________________________________________


Μη Κερδοσκοπική προσπάθεια

Η αγάπη σε συνδυασμό με το αμέριστο ενδιαφέρον μου για την διατήρηση, διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με οδήγησε στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας (fryktories.net), με σκοπό την ανάδειξη των αναξιοποίητων αρχαιολογικών χώρων και γενικώς του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού μέχρι σήμερα, μέσω της έρευνας και της καταγραφής τους.

Το όνομά της είναι εμπνευσμένο από τον αρχαιότερο τρόπο επικοινωνίας-μεταφοράς άμεσων και κωδικοποιημένων πληροφοριών που ανέπτυξαν οι πρόγονοί μας, τις Αρχαίες Φρυκτωρίες.

Για την ομάδα έχω επιλέξει άτομα από εξειδικευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (αρχαιολόγους, φιλολόγους, πολιτισμολόγους, προγραμματιστές Η/Υ, δημοσιογράφους κ.α.), οι οποίοι συνεισφέρουμε ισότιμα, αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και με ίδια οικονομικά μέσα.

Στα πλαίσια των πολλαπλών δραστηριοτήτων μας εντάσσονται οι επαφές με διάφορους Συλλόγους και Φορείς, εντός και εκτός Ελλάδος, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, έχοντας κοινή συνισταμένη τον προαναφερόμενο σκοπό.

Έτσι δημιούργησα  ένα δίκτυο πληροφόρησης με συνδεδεμένα κανάλια, ΕΛληνικά και Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και με αξιόπιστες Ιστοσελίδες  ( Sites ) και  Χρονολόγια  ( Blogspots ) .

Μέσα από αυτή την δραστηριότητα έχω αφαιρέσει τις κομματικές και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις.

Η Ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη και από τα social media :  YouTube, Facebook, Twitter, Linkedin και  εφαρμογή στο Android για SmartPhone.

Όροι ανάρτησης θεμάτων

Προκειμένου να καταγραφούν ή αναρτηθούν ή αναπαραχθούν οι ομιλίες,

σας ενημερώνω για τους όρους του καναλιού:

 • Δεν καταγράφονται ή αναρτώνται ή αναπαράγονται αναφορές ή εκδηλώσεις ή αντιπαραθέσεις με θρησκευτικό / φονταμενταλιστικό περιεχόμενο.
 • Δεν καταγράφονται ή αναρτώνται ή αναπαράγονται κομματικές θέσεις ή αναφορές καθώς και τρέχουσα κομματική ειδησεογραφία.
 • Δεν καταγράφονται ή αναρτώνται ή αναπαράγονται θέσεις ή εκδηλώσεις που προέρχονται από μυστικιστικές ομάδες - κοινότητες - αδελφότητες, κλπ. 
 • Δεν καταγράφονται ή αναρτώνται ή αναπαράγονται αντιπαραθέσεις με φυλετικό / ρατσιστικό χαρακτήρα.
 • Δεν καταγράφονται ή αναρτώνται ή αναπαράγονται Ομιλίες ή εκδηλώσεις σε χώρους που φέρουν θρησκευτικά κομματικά ή μυστικιστικά σύμβολα/αμφιέσεις.
 • Για την καταγραφή μουσικών κομματιών ή τραγουδιών σε οποιαδήποτε μορφή, με σκοπό την ανάρτηση στο κανάλι μας, απαιτείται υποχρεωτικά η γραπτή έγκριση, τόσο των δημιουργών, όσο και των εκτελεστών (μουσικών, τραγουδιστών, κλπ.), όσο και η άδεια του φορέα που τους εκπροσωπεί.
 1. Όλες οι αναρτήσεις θα αναφέρουν υποχρεωτικά την ιστοσελίδα από την οποία προέρχονται ή τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα/ερευνητή, όταν πρόκειται για προσωπικές έρευνες.
 2. Κάθε ανάρτηση θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και πιστοποιημένη από πολλαπλές πηγές.
 3. Κάθε ανάρτηση, που αφορά προσωπικές έρευνες, θα πρέπει να έχει πανεπιστημιακή βάση και τουλάχιστον δύο φορείς που θα την έχουν κάνει αποδεκτή.
 4. Κάθε ανάρτηση, που προέρχεται από πληροφορίες διαδικτύου, θα πρέπει να αναφέρει τον σύνδεσμο προέλευσης.
 5. Καμμία ανάρτηση δεν θα έχει έμμεσα η άμεσα πολιτικά μηνύματα.
 6. Καμμία ανάρτηση δεν θα περιέχει ρατσιστικό περιεχόμενο.
 7. Κάθε συμμετέχων στις αναρτήσεις θα πρέπει να διαθέτει τρόπο επικοινωνίας για τυχόν διευκρινήσεις.
 8. Καμμία ανάρτηση δεν θα αναφέρεται στο μυστηριακό και αποκρυφιστικό κομμάτι της ΕΛληνικής Κοσμοθέασης με αποκαλυπτικά και απόρρητα στοιχεία.
 9. Καμμία ανάρτηση δεν θα θέτει σε κίνδυνο οποιαδήποτε αρχαιολογική ανασκαφή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
 10. Οποιοδήποτε πρός ανάρτηση φωτογραφικό υλικό, αν δεν προέρχεται από ιστοσελίδα, θα πρέπει φέρει την υπογραφή του δημιουργού του.

  Μέσα στην γενική χρήση της ιστοσελίδας εμπεριέχεται ο σεβασμός στον κάθε επισκέπτη-της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνικότητος ή φυλής.

 Κάθε ανάρτηση - πλήρης η αποσπασματική - είναι ελεύθερη προς αναπαραγωγή με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα υπό τους εξής όρους:

1) Να προηγείται  σχετική έγγραφη ενημέρωση της Γραμματείας των Φρυκτωριών στην αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα ηλεκτρονική διεύθυνσηfryktories.info@gmail.com 

2) Να αναφέρεται ως πηγή προελεύσεως η ιστοσελίδα των Φρυκτωριών, καθώς επίσης 
και:

α) Εάν πρόκειται για γραπτό κείμενο να αναφέρονται: 

Ο συντάκτης του, ο τίτλος του, η έντυπη έκδοση, στην οποία κυκλοφόρησε, και η ημερομηνία της κυκλοφορίας του.

β) Εάν πρόκειται για ραδιοφωνική εκπομπή, να αναφέρονται:

Ο ραδιοφωνικός σταθμός που την εξέπεμψε, ο τίτλος της εκπομπής, οι συντελεστές της (όπως αναγράφονται στην εισαγωγική σελίδα), το θέμα της και η ημερομηνία προβολής της.

γ) Εάν πρόκειται για ομιλία, διάλεξη, εισήγηση κλπ να αναφέρονται:

Ο τόπος διεξαγωγής της ομιλίας, συνεδρίου κλπ, ο τίτλος της ημερίδας, συνεδρίου κλπ, ο ομιλητής, το θέμα και η ημερομηνία πραγματοποιήσεως της ομιλίας κλπ.

δ) Εάν πρόκειται για ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ κλπ, να αναφέρονται:

Το θέμα, οι συντελεστές (όπως αναγράφονται στην εισαγωγική σελίδα) και η ημερομηνία δημιουργίας/δημοσιεύσεως.


Με την επιφύλαξη των παντός είδους δικαιωμάτων των Φρυκτωριών, καθώς και των δημιουργών-συντελεστών των υπ' αυτής προβαλλομένων πνευματικών δημιουργημάτων, τα οποία δικαιώματα απορρέουν και διασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Σύνταγμα της Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία περί προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, περί προστασίας της Προσωπικότητος, περί εμπορικών σημάτων, περί απορρήτου κλπ. 

 Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Πατεράκης Σπάρτακος Γιώργος

Υπεύθυνος Φρυκτωριών

Τηλ: 6945547021

Αθήναι 2012